Friday, December 18, 2009

REBUTLAH PELUANG SEBELUM MATI…….

Erm….semua org tau yg mati tu adalah lumrah hidup…x kire sessape pun mesti menghadapinya….

Korang mesti trtnye apsal aku letak tajuk mcm kat atas tu,.. bkn ape ni pun aku tertarik dgn satu page dlm majalah ape ntah… mase aku g umah mak ngah .. so aku pk ade baiknyer aku kongsi…coz sebagai ingatan kite…. Erm.. sebenarnye ni sajak/pantun tapi maybe x berangkap.. tgk je la kat bwh nih…layan…

Rebutlah peluang sebelum mati, Kerana hidup hanya sekali, Masa pergi tak akan kembali, Bila terlepas amat di kesali.

Rebutlah peluang sebelum mati, Kerana masa cepat berlari, Dalam diam tanpa disedari, Umur meningkat setiap hari.

Rebutlah peluang sebelum mati, Banyakkan taubat beramal bakti, Insafi diri muhasabah diri, Sebelum maut datang menghampiri.

Rebutlah peluang sebelum mati, Tingkatkan ibadah seikhlas hati, Berbuat amal baik pekerti, Kelak hidup Allah berkati.

Rebutlah peluang sebelum mati, Ilmu berguna mesti dipelajari, Harta dan rezki juga dicari, untuk kesenangan diri sendiri.

Rebutlah peluang sebelum mati, Bekerja berusaha jangan berhenti, Usah asyik berleka lagi, Jika sia2 alangkah rugi.

Rebutlah peluang sebelum mati, Ajaran yang baik kita ikuti, Berpandukan Al-Quran iman sejati, Dunia akhirat bahgia pasti.

Rebutlah peluang sebelum mati, Sementara hidup kita berbudi, Kepada agama bangsa pertiwi, Menjadi kenangan di kemudian hari.



Saturday, December 12, 2009

memang xkn lupa!!!!

Hye….
Jumpe kite lg ekk.. hihihi aku time2 cti ni x bnyak sgt kje so aku dlm keboringan jgak la…

Dlm2 boring2 tu belek2 la gmbar lame… so ade 5 keping gmbr yg aku tgk je aku x lupe…


Korang nk tau ker?? Jap2… erm gmbr zaman sekolah aku la……. Aku tau korang mesti ade jgak kn……..

So msti ade mcm2 kenangan disebalik nyer…..so.. kt aku skang ni ade gmbr dr form 1 sampai lah form 5…. Nnt aku letakkan skali….. bkn ape dlm satu2 gmbr 2 bnyk cite tersirat……..tp yg 2… aku simpan so yg aku bleh bgtau .. dlm 5 tahun 2 aku maintain dgn keBULATan or montel.. hahahaha… tgk dn cari….hihihi

Spe dpt teka aku blnje r…hahaha

Blnje ape????? Kim salam je lah hahahahahhahahha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gwau ekk.aku dh bulatkan….kt gmbr 2…………….

Huhu…………….Ade mase nnt aku nk jgak jmpe ahli2 dl kelas ni…… x kre la sume kje ape,ikut hala mane.. tp frenz is 4ever..

Nothing can change……….. korang pun kawan aku jgk jgn risau k…….

Huhu

Erm… kwn sekali kwn selamanyer…………….. kawan dua kali??????????????

Mksud die smpai sini len x jmpe lg hihihihhihi!!!!! (sori gmbar x tersusun .... harap maklum)





k………………….

Alamak result dh kuar… jeng jeng jeng……..


Aduhai…. Result yg di canang2 kuar ari jumaat aritu tibe2 jer..

Awal dr jadual asal.. dup dap dup dap jantung ku ini….erm… dh malam br aku tau yg result kuar bru2 ni.. bkn ape gubra abis la ble sorang2 dpt pointer…gempak2 sumenyer..

Aku punyer……hihih..

Ok la kot.. dpt gak up pointer… maybe ade yg lebih baik…tp itulah hasil drp usaha yg di buat satu sem ni..

Alhamdulillah…. Berbaloi….. bak kate kamdar… huhuu… kawan2 mesti ade yg dean list ye x?? congratulation…. Tu sume korang nyer hasil dr usaha… insyaallah.. sem baru ni akan di perkasakan usaha nya…

Tup2… cuti tggl lg 3 minggu…. Ape yg aku wat dlm cti nih….xde paper…. Just wt x tau jer..

Huhuuhuhuu….so stnby2 la korang nk masuk sem bru nih…aku pn nk stanby nih

Al maklum la….sem 5 dh ni,,,,makin mencabar gamak nyer…..ok lah…. So far ni je kot…..n slmt menyambut maal hijrah… azam baru jiwa bru …..menjadi hamba yg sejati…… salam…………..

Holiday!!!! Yippi!!!!!

Hehe…. Arini dh masuk dlm bulan 12 yg mana aku tgh menjalani cuti2 malaysia huhuhu…
Kawan2 pun mcm 2 kn ??? aku tau ramai yg tgh bercuti…..
Korang wt pe ek cuti2 nih??? Msti ramai yg balik kg…. maklumla cuti pnjg kn
Hihihi…………..
Aku pun skang ni ade kat kg ….dh msuk minggu yg ke empat kot… korang sume mesti ade yg kje kan…
Msti punyela… duit poket ye x???la cuti pnjg kn
Hihihi…………..
Aku pun skang ni ade kat kg ….dh msuk minggu yg ke empat kot… korang sume mesti ade yg kje kan…
Msti punyela… duit poket ye x??? erm aku kt kg ni x kje ape just tlg setllekn hal kt umah nih.. lgpun mkn sedap je ari2… so minggu ni jgk result nk kuar bg sem 4 yg bru selesai bulan lepas…so rsenye dh nk x terkata coz..mcm2 rse ade huhu.. takut,gelabah ,cuak dan yg sewaktu dgnnyer…tp hope sume ok jer…
Mse cuti ni mestila ade mase2 yg keboringan tatkala internet tiada huhuhu…bkn x leh idup tnpa internet… just ade keperluan disitu yg x masuk akal hahahaha……………..ok la u all. Ade mase aku update lg… igt……………. Budi bahasa budaya kita……………:-p