Wednesday, August 26, 2009

the past is memory.........in ramadhan.


ha,
cite aku bersmbung lagi arini hihhihi... skang ni bru...eh dah kol 2 setngah pg.... tanggal 5 ramadhan... alhamdulillah setakat ni xde yg tertinggal ,pose or terawih...
ni pun bru gak abis wt kje lab...dengan calculation ngan calculator hahaha!!memang x dpt nk pisah huhuhu..... smbil ni jgak la ade kwan yg dh terbongkang tdur melayan mimpi msing2 hihihi,,,
ade gak yg mate x leh lelap sambil handset dtgn.... bese la kan zaman teknologi hahaha..... jgn kite tenggelam dek pembangunan teknologi sudah .... eh ter simpang lak tjuk...
so tgk tjuk pun mesti korang dh tau pe nk aku tulis..
huhuhu
so head line aku kt page kan ade tulis The past ,now and future.......
so sepatutnye kne cte yg past dlu kan... so bersempena dgn bulan ramadhan yg mulia ni bleh gak aku cte ckit masa aku zaman kecik2 n comel hahaha... mengharungi zaman pose ni... zaman dlu memang len dr zaman skang.. ..
maklumla org dh besar... bujang lg tuh hihihi.....
so cte nye mcm ni.. zaman aku drjh bape ntah ade wt solat terawih kt dewan just untuk kami ank2 kecil polis... kire bapak2 kitorang ni sume polis la.. ni la jgk msenye aku blaja sal terawikh ni
hihihi...yg jdkn lg seronok zaman 2 bese la bdak2 klu sebut moreh 2 memang ske... siap ade ustaz wt macam game la..
klu dpt jawab or baca ayat yg die tulis kt white board die dpt makanan dlu...pastu leh balik..
kesannye kami bdk2 ligat ni mula la berebut nk jwb soalan..
lastly aku dpt gak jawab soalan pastu ape lg.. g amik makanan la..
hahaha..
seronok rse nye.... mane taknye dpt makan yg terawal skali ..
hihihi...pe lg ek..... ade gak ble dh menengah sembahyang la kt surau... sebab kt dewan still dgn kanak2 riang yg ingin beribadah.. alhamdulillah.. bnyak gak teguran yg aku dpt, pasal bab2 solat la...
ade gak pkcik2 yg peka ngan sekeliling..
so dieorg sudi nasihat aku yg baru besar jagung wktu 2....huhu..
nk cte gak zaman dlu.. rjin gak g subuh kt surau, dengan tazkirah nye..setiap subuh yg hening nan indah... tp ape yg kiteorg wt lpas subuh...??
lepak la kje nye... borak2...dkat koridor surau bkn sekejap tp smpai
matahari naik ....ataupun ade pakcik surau suh blik.... hihihi..
tapi skang ni bnyak beza coz aku x lg tggl kt sne and kwn2 pun dh ade hidup masing2 and jarang jumpe.. so solat d bmi je r... tp x pe..
yg lama berlalu... ade yg baru datang.. bak kate spe ntah .. patah tumbuh hilang berganti????
mcm 2 la....
pe r aku pagi2 dh wt story pnjg2 siap ade madah lg hihi..
sori la kwn klu mcm boring aku wt story pnjg2... bkn ape jarang bkak..
so ade mase aku tulis la... mcm nk wt novel kan hahaha.....
hmm..... ni dah kol 3 kot.. x tdo rsenye smpai shur....huhuhu
xpe la.. jd tukang kjut la aku arini... papepun ikhlas ,tawakal and redha..
insyallah sume selamat.......
aminnn...................................

Saturday, August 22, 2009

indahnyer Ramadhan.........


ari ni tanggal 1 ramadhan ,so ketenangan yg aku rasai memang menyamankan hihi,
bru ni dapat update coz bz dgn kje2 and internet networking yg poor..
so mggu lpas aktiviti bese.. g klas ,blik klas klu xde klas tdo.hahahaha... ape ek yg menarik mggu lpas??? xde yg menarik just aritu blik kampung ,sj je dh lme x blik hihi.. kt umah
seronok ckit hihi.. mkn apepun sdap..air tgn mak la katekn hihi..
minggu ni jgk la x silap aku ari selasa or rabu ade presentation kt dewan ,pasal BMT(ala businee product 2..) ade gak wt mjlis bg adiah, tp tk sgka la group aku dpt adiah gak huhuhu mcm aku cite r.. sblum ni business kiteorg slow ckit tp ni yg buatkn kiteorg teruja skejap
huhuhuhu....ade la dpt hemper 2 bijik.. puas btul qeqah(bru smalam) huhu.. ade dpt kopok2,air ngan coklat..dlam kepala x igt dh mkn bnda2 mcm 2 berat leh naik hahaha.....
so smlam jgk la ari pertama umat islam berterawih... so aku pun sertai kt surau bmi ,semangat tuk dtg terawih mlm td berkobar coz bleh dgr lg bacaan yg org slalu ucap time terawih
cntoh die mcm nih
"fadhlam minallah hi wa nikmah wamargfiratamm warahhmah" lbih kurang la..
sori klu ade silap kt ayat yg atas ni... ilmu masih kurang dlm diri ni...
lpas dgr 2 je.. meremang aku rse.....
itu yg aku mkin bersmangat tuk g terawih.. disamping menambah amalan btul kan...
so skang ni (mase tgh taip ni) xde wt pape jst rehat.. igt nk g bukak pose kt umah keluarga angkat kt sg besi.. tp x tau lg.. ade rezki aku g la...klu x pun kt hostel je la..bkak pose ngan kwn2..
leh gak nk rapatkn silaturahhim...hihihi... tp ni la first time smbut pose bkn kt umah..klu ikutkan
smbut pose ni mesti ade wt mkn2 ckit.. sdap tuh..huhuhu... tp xpe... mggu lepas dh blik..
x terasa sangat..
so kpada kwn2
"slamat menyambut bulan ramadhan al mubarak"



Thursday, August 13, 2009

penat tp puas....hahaha!!!!


erm... skang ni dk kol 11 lbih bru stop dr wt kje control yg kne bnyak memikir 2 huhuhu...
sj nk update cite hihihi....so smalam seperti yg aku bgtau business day
pe yg jd....????
so far ok je tp kelam kabut la jugak sebab aku ade klas lg mase business nk start,so gerai pn bukak lmbat.. sambil 2 berdebar2 jgk la coz first time aku terlibat dgn meniaga ni huhusegan 2 tuhan je yg tau..ok group aku start dgn wt deco tuk gerai haha.... ade satu pasu bunga jd mangsa hihihi.. mane tak nye abis kiteorg balut ngan kertas kilat pastu x cukup lg kiteorg ade gak wt mushroom ..ala.. yg pakai polisterine tu......letak kt atas pokok... niat nk amik ati la hihihi..
ble dh start 2 msing2 dengan kje msing2 ...
aku wt jgk ckit2, bli barang yg x cukup.... runner la mksudnyer...
sambutan???? setakat ni yg aku nmpk sambutan ok la.... klu ikutkn ade 2 3 jenis mkanan kt gerai aku2 t p permintaan lbih kpd cendawan, menu utama gerai kiteorg yg no7 tu. sambil dok tgk2 bdk goreng makanan 2,aku g la sggah gerai yg len.. ape lg jst nk kaco2 jer... lpas satu.. satu lg gerai aku tunjuk muka hahaha
sj nk epi2..... sronok gak wt even mcm ni... sume bersemangat huhuhuhu...
papepun pukul 5 ttp aku nntikan coz pukol tu la... gerai kne tutup hihihihi....sambil menunggu 2 aku ape lg... cari mkan la..lg pun dr pg mana smpat mkn wei
hiihihihi.. lapo2....
mcm2 mkanan dpt rase,air lg yg bnyak kale... biru ade putih ade melah pun ade ooooooo....hihihi
dh abis je meniaga, ape lg pnat jela yg dtg
huhuhhhuuh.....
bkn la wt kje brat sgt tp ltihnye uih.... makan dalam wei...huhuhu.. tp lega hati aku ni
coz tugasan yg bg aku ssh nk lepasi selamat dijalan kn....huhuhu
last sebelum sume ahli2 mushroom crew balik.,
ade amik gmbar wt kenangan jst make the memory best..hahaha
ayat x bpe btul ni, lantak la jnji maksud 2 smpai hahahaha.....yg len
mcm bese homework x abis2..... inilah idup bdk u kot
hihihihi..... lg x grade itu la bz manjang....anyway puas,lega sume ade wei........................huhuhuhu........

Tuesday, August 11, 2009

business2....................


tertnye2 nape aku letak tjuk business2????
arini dh msuk ari selasa...
so persiapan semakin giat dgan perang poster nye.... ade group len dh start tmpal poster msing2 dengan pelbagai tema dn corak...hahaha
mcm pilihanraya la pulak.. tp kite sume fight in peace huhuhu...
arini sepatutnye ade klas..tp tgu punye tgu punye tgu.. lecturer x sampai2 so... kite sume cabut la.
hihi... tp ade baiknye jgak dgn keadan yg agak sibuk...nk siapkn promosi gerai..huhu.
bru td aku g pusing satu hostel bg flyers kt bdk2 .... tp x sangka penat tu ade jgk..
coz bru ni la aku bertugas sebagai tukang bg flyers hahaha... kelakar klu pk blik.. mane taknyer aku dlu tgk je org dtg kt blik bg flyers .. dpt je mmg wat x endah
huhu..tp kali ni giliran aku pulak..
rase mcm terkena pun ade gak hahaha..... itu bru yg bdk2 laki... yg pompuan pulak ape lg wakilkn kat sampan kertas je tuk edarkn flyers coz group aku ni xde pompuan n member2 pompuan sume tgh bg komitmen kt group masing2 so ltak jela kt tepi tangga diorang hihihi...ambik ke x aku x tau... tp hope flyers 2 berjalan
huhuhuhu....
pe lg ek arini???
mlm nnt mkan pastu mcmbese bru sibuk nk wt homework huhuhu....
nk tau pe jd esok???
tunggu................
hehe mcm melodi la pulak hahahaha!!!!!!

yeye... dh bleh wat.!!!!


semalam ari kedua...bru arini dapat tulis coz internet wifi kt sni problem.... so bleh la cte pnjg ckit....hihihi
bkn ape... sj nk mengembangkn ape yg x kembang hahaha.....
arini ari isnin memang sebok. mane taknye klas dri pg smpai malam.huhu
tp sbar ku harunginya huhuhu......papepun arini start dengan jayanya...hahaha
sbab ape??? maklum la kelas kol 8..... ade mase terbabas gak hihihi... mcm bese klas memang pening.. dengan tutorial yg x bpe nk phm... tp tekad msti ade kn??huhu..
klas yg len mcm bese... dengan discussion final project.. nasib baek jgak la ape yg di minta dpt di selesaikan klu x.......
kne sound la jawabnyer...................
tp arini ade gak klas yg cancel... mcm kt atas 2.. klas mandarin dh dibatalkan
.... memang la aku ade mse nk rehat ngan layan ym ni.... tp klas mandarin la yg sume org mcm epi jer..... mane x nyer... sbut x btul je sume ketawa.... ketawa pn bnyak jenis... hahaha,hakhakhak,hikhikhik ngan mcm2 lg la...........tp memang enjoy .......
memandangkn arini dh isnin so tggal 2 ari je la nk wt business...erm.... salah satu task yg kiteorg kne wat..... tp menu kite org "CENDAWAN GORENG" ade mse dtg la ari rabu ni... (bg bdak2 unikl bmi je kot huhuhu) aku kne siapkan bahagian promosi so kiteorg dh siapkan poster ngan gmbar yg siap diwarna... hiasan gerai katekan.............................
itula aktiviti ari sabtu aritu huhuu..teringat plak zaman sekolah dulu......

Sunday, August 9, 2009

mcm ne nk wat blog nih!!!!!!

haha.... pnye lame org dh wt blog, bru arini tergerak ati nk wat..
bkan ape maybe mencari sesuatu yg baru... maklumla.. anak2 muda... tabiat mencuba memang ade...........
so for the first post ni... nk cte ckit la....mimpi adakah ia benar????
bkan ape... mase tdo mlm td lbih kurang dkat nk pagi la.... tba2 terasa diri ni di satu alam yg len... agak mencemaskn sebab suma sedang menunggu giliran......... giliran ape?? aku pn x pasti la....
tp mimpi arini buatkan aku berfikir sejenak.....................ape yg aku buat smpai dpt mimpi yg agak membuntukan kepala ni..hihi.. anyway.......masing2 ade pengalaman sndiri dalam mimpi2 ni kan..... nk kongsi pun boleh... in my blog anything can be discussed........tell............or hear.....................